Skip to content
video-thumbnail

Strategisch IT Consultant Healthcare

IT Advies

Functieomschrijving

Wanted: commerciële IT-visionair met zorgervaring!

Als Strategisch IT Consultant Healthcare adviseer en realiseer je procesoptimalisatie bij zorgklanten door inzet van slimme IT-oplossingen. Kom het verschil maken en creëer rust!Als Strategisch IT Consultant Healthcare ben je in staat om zowel strategisch als inhoudelijk als expert op te treden richting het MT en RvB en uit te leggen hoe IT kan bijdragen aan het slimmer organiseren van de zorg. Aanvullend ben jij goed op de hoogte van de uitdagingen in de zorgmarkt en weet jij welke innovaties er zijn om de toenemende werkdruk voor de zorg het hoofd te bieden.


Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor de oplossingen die wij vanuit het Zorghuis van de Toekomst en Spacehub bij de zorg aan te bieden. Daarnaast heb je een coachende en sturende rol naar andere (technische) collega’s binnen het project. Samen met de Projectmanager ben je verantwoordelijk voor de planning, aansturing, uitvoering en oplevering van onze (infrastructuur) projecten en zorg je ervoor dat onze projecten naar tevredenheid van de klant worden afgerond en opgeleverd. Je hebt een brede expertise op het gebied van IT-oplossingen zoals Cloud en Datacenter. De focus van de werkzaamheden liggen op het adviseren van verbeteringen op het gebied van (mobiele) werkplekken, domotica, communicatie systemen (medisch en niet medisch) en het applicatie landschap.

Dit ga je doen

Je gaat proactief naar klanten en zorgrelaties die jij kent uit de markt om te praten over hun uitdagingen op het gebied van digitale transformatie in de zorg. Hierin neem jij de klant mee in een reis om samen vanuit de organisatie visie een IT visie te realiseren, waarna er een roadmap wordt opgesteld van verschillende projecten om de processen binnen de zorg te optimaliseren. Ook in de presales-fase van projecten hebt jij een proactieve rol, zodat jouw projecten optimaal van start gaan en binnen budget blijven. Tijdens het project ben je het eerste aanspreekpunt en sparringpartner voor de klant en je PQR-collega’s. Met jouw technische kennis lever jij niet alleen een belangrijke bijdrage aan het garanderen van de hoogste kwaliteit aan onze klanten, maar weet je jouw project binnen de PQR-organisatie te borgen. Hierbij kun je denken aan Marketing, Sales en een eventuele overdracht naar beheer.


Naast je projectwerkzaamheden krijg je de mogelijkheid om tijd te besteden aan het schrijven van content zoals whitepapers en blogposts of het bezoeken van (internationale) evenementen. Kortom, als strategisch IT Architect Healthcare bij PQR krijgt je de mogelijkheid om je expertise in zetten, te delen en verder te ontplooien. Klinkt dit je als muziek in de oren? Reageer dan direct en word onze nieuwe Rustmaker!

Lees hier een aantal mooie klantcases.

Vereisten

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-studie of een gelijkwaardig werk- en denkniveau;
  • Je werkt minimaal 5-10 jaar als Strategisch IT Consultant, -Architect of -Programmamanager in de zorg;
  • Je hebt toonaangevende ervaring in oplossingsgerichte architectuur en business analyses;
  • Je hebt ervaring met het realiseren van arbeidsbesparende technologieën in de zorg;
  • Je hebt een netwerk in de zorg, zowel aan de leverancierskant als ook met zorgorganisaties;
  • Je weet hoe de besluitvorming in de zorg werkt, bent op de hoogte van de wet en regelgeving en weet hoe IT hierin te positioneren;
  • Je beschikt over doorzettingsvermogen en weet MT en RvB te overtuigen om te starten met digitale transformatie in de zorg (niet praten maar doen);
  • Je beschikt over een gezonde dosis enthousiasme om bestaande en nieuwe relaties te vertellen over het Zorghuis van de Toekomst en de mogelijkheden die PQR hierin biedt.

Dit bieden wij je

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. We zijn trots op onze hoge partnerstatussen. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Reageer direct en we vertellen je alles over hoe uitdagend het is om onderdeel te worden van ons PQR-team, hoe we samenwerken aan de meest slimme IT-oplossingen voor de mooiste klanten en wat PQR voor jou kan betekenen.

of