Skip to content
video-thumbnail

Senior Azure Consultant

Cloud & Workspace

Functieomschrijving

Sta jij als Senior Azure Consultant en Solution Architect voor adoptie van nieuwe technologieën door de klant? Ben jij de expert die de functionele en technische mogelijkheden van nieuwe technologieën zoals mobiel werken, Software-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service, Platform-as-a-Service van het Azure-platform als geen ander kent en omarmt? Dan zoeken we jou als adviseur voor de inzet van al deze mogelijkheden bij onze klanten!


Dit ga je doen

In de uitdagende rol van Senior Consultant/Solution Architect doe je niets liever dan onze klanten over de inzet van de nieuwste mogelijkheden te adviseren. Naast het geven van advies verzorg je inspiratiesessies en trainingen voor medewerkers, breng je de wensen van de klant in kaart: je weet de vertaalslag van klantwensen naar functionaliteit te maken. Binnen PQR krijg je de kans om aan uitdagende projecten te werken, want je bent de lead in het maken van designs en de documentatie van installatie en configuratie. Met je enorme drive voor nieuwe technologieën en alle nieuwe mogelijkheden die het Microsoft Azure-platform biedt, ben je dé aangewezen persoon om de klant te overtuigen met jouw enthousiasme en passie. Je zorgt ervoor dat adoptie door de eindgebruikers vlekkeloos verloopt.

Bij PQR geven we onze klanten de stip op de horizon en vanuit jouw expertise help je hen de juiste route uit te stippelen in de vorm van het opstellen van een Roadmap. In samenwerking met de klant maak je een planning voor de invoering van de nieuwe technologie, zorg je samen voor het managen van het proces en je stelt deelprojecten op die je koppelt aan de planning. Je neemt niet alleen de lead in grote public cloud-projecten bij onze klanten maar geeft ook workshops en trainingen aan medewerkers van de klant. Kortom: je bent volop bezig met het ontwerpen van en adviseren in public cloud-oplossingen op basis van Microsoft Azure en het digitaliseren van bedrijfsprocessen.

Vereisten

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van Microsoft Azure
 • Je hebt gedegen kennis van en aantoonbare ervaring met Azure IaaS en bij voorkeur ook PaaS
 • Je hebt minimaal een AZ-300- of AZ-304-certificering
 • Je bent klantgericht op gebied van adoptie en advies, resultaatgericht, en hebt een dienstverlenende en flexibele houding
 • Je bent gedreven en hebt een passie voor technologie
 • Je kunt acteren als een trusted advisor voor onze klanten
 • Je kan als geen ander mensen motiveren en inspireren
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Je bent een echte teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken
 • Azure Development-kennis is een pré
 • Kennis over Development Lifecycles is een pré

Dit bieden wij je

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Reageer direct en kom een (virtuele) kop koffie drinken of neem je wandelschoenen mee voor een goed gesprek. Dan vertellen we je alles over hoe uitdagend het is om onderdeel te worden van ons PQR-team, hoe we samenwerken aan de meest slimme IT-oplossingen voor de mooiste klanten en wat PQR voor jou kan betekenen.

of