Presales Consultant

Omschrijving

Als Presales Consultant bij PQR zet je graag je tanden in complexe vraagstukken. Wil je complexe techniek vertalen naar innovatieve oplossingen voor de klant? En weet je alles over Managed Services? Dan voel jij je als een vis in het water in deze rol!


Een functie als Presales Consultant bij PQR zorgt elke dag weer voor nieuwe en verrassende uitdagingen. Bij onze klanten los je samen met je sales collega’s complexe vraagstukken op. Je ontwikkelt jezelf door te leren en te verbeteren. Je neemt collega’s mee in nieuwe trends en ontwikkelingen, o.a. op het gebied van Managed Services. Je bent kritisch, denkt mee en bent het aanspreekpunt voor technische vragen.

Als presales ben je binnen PQR een aanwinst die successen opbouwt. Je kennis, kunde, creativiteit en oplossend vermogen staan centraal.


Dit ga je doen

Globaal houd je je bezig met het adviseren van collega’s, prospects en klanten op onderwerpen binnen je vakgebied. Je bent de specialistische vraagbaak op jouw kennisgebieden (waaronder Workspace). Samen met collega’s beantwoord je offerteaanvragen en aanbestedingen.

Jouw nieuwsgierigheid voor de technologie zet je in tijdens het opstellen van conceptuele en globale (technisch) ontwerpen van IT-infrastructuur of werkplekoplossingen.

Kennisdeling en presenteren is iets wat je van nature graag doet. Kennis en kunde deel je met je collega’s, onze prospects en klanten door het geven van interne en externe trainingen. Daarnaast zoek je graag de connectie op met de klant voor het presenteren van offertes en/of oplossingen.

Vereisten

  • Je hebt minimaal HBO-werk & denkniveau;
  • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een technische en/of adviserende rol;
  • Je hebt aantoonbare professionele kennis en ervaring op het gebied van managed services en workspace oplossingen (Microsoft, Citrix); 
  • Je hebt kennis van Microsoft Azure;
  • Je hebt kennis van en ervaring met Managed Services en bent in staat zelfstandig beheercalculaties te maken;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
  • Je kunt complexe techniek eenvoudig vertalen naar de situatie van de klant;
  • Je bent bereid nieuwe technologie te adopteren en je hiervoor te certificeren.


Dit bieden wij je

Wil jij samen met 160 Rustmakers onze klanten helpen in (semi)- overheid, zakelijke dienstverlening, woningcorporaties, care & cure? Breng jij onze klanten naar Public Cloud met op de eindgebruiker gericht beheer? En zorg jij er voor dat mensen de focus kunnen hebben op de bedrijfsvoering omdat IT er niet meer toe doet? Dan is PQR de organisatie voor jou en word jij onze volgende Rustmaker in IT! 

Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Geïnteresseerd?

Reageer direct en kom een virtuele kop koffie drinken of neem je wandelschoenen mee voor een goed gesprek. Dan vertellen we je alles over hoe uitdagend het is om onderdeel te worden van ons PQR-team, hoe we samenwerken aan de meest slimme IT-oplossingen voor de mooiste klanten en wat PQR voor jou kan betekenen.