Skip to content
video-thumbnail

Functioneel Microsoft 365 Consultant

Cloud & Workspace

Functieomschrijving

Rust en vertrouwen brengen bij onze klanten om ze verder te helpen. Dat ga je doen als Functioneel Microsoft 365 Consultant bij PQR. 
In deze functie ga je werken aan mooie oplossingen binnen SharePoint en Teams zodat deze helemaal verdoen aan wat de klant wenst.

Hoe mooi is het om als expert op het gebied van Microsoft 365 de vertaalslag te maken tussen wat de klant enerzijds aan wensen heeft en anderzijds wat de functionele mogelijkheden zijn.  

PQR ontzorgt de klant op het gehele vlak van Microsoft 365. Je wordt onderdeel als Functioneel Consultant van een specialisten team en gaat nauw samenwerken met Adoptie Consultants en Technische Consultants. Juist door deze drie werelden op elkaar aan te laten sluiten, zijn wij onderscheidend bij onze klanten. 


Dit ga je doen

Je inventariseert klantbehoeftes en wensen en zet deze om naar functionele oplossingen binnen de mogelijkheden van het Microsoft 365 platform. Denk hierbij aan SharePoint en Teams waarin veel wordt samengewerkt, maar denk ook aan het automatiseren van stromen en processen met Microsoft Power Automate. Voordat je kunt inrichten, zet je de wensen van de klant om in een functioneel ontwerp, waarbij focus ligt op Cloud en de standaard mogelijkheden binnen het Microsoft 365 platform. Ook verzorg je workshops om samen met de klant de juiste informatie boven water te krijgen en bent daarnaast verantwoordelijk voor een goede functionele implementatie. Goed luisteren en open communicatie met de klant is hiervoor belangrijk, want jij weet als geen ander wat de mogelijkheden zijn binnen Microsoft 365.

Vereisten

  • Je hebt bij voorkeur HBO werk- en denkniveau
  • Je hebt ervaring met Microsoft 365, bij voorkeur met SharePoint, Teams en OneDrive
  • Passie, enthousiasme, energie en overtuigingskracht zijn kenmerkend voor jou
  • Je beschikt over procesmatig en functioneel/technisch inzicht ten aanzien van de projecten die je uitvoert
  • Je weet klantwensen makkelijk te vertalen naar functionele oplossingen
  • Je weet bedrijfsprocessen gemakkelijk te herkennen
  • Ervaring met Microsoft Power Automate is een pré
  • In het bezit van MS101, MS100 en MS700 is een pré
  • Een achtergrond in coaching of communicatie is een pré

Dit bieden wij je

Wil jij samen met 180 Rustmakers onze klanten helpen in (semi)- overheid, zakelijke dienstverlening, woningcorporaties, care & cure? Breng jij onze klanten naar Public Cloud met op de eindgebruiker gericht beheer? En zorg jij er voor dat mensen de focus kunnen hebben op de bedrijfsvoering omdat IT er niet meer toe doet? Dan is PQR de organisatie voor jou en word jij onze volgende Rustmaker in IT! 

Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden


Geïnteresseerd?

Reageer direct en kom een virtuele kop koffie drinken of neem je wandelschoenen mee voor een goed gesprek. Dan vertellen we je alles over hoe uitdagend het is om onderdeel te worden van ons PQR-team, hoe we samenwerken aan de meest slimme IT-oplossingen voor de mooiste klanten en wat PQR voor jou kan betekenen.

of