Skip to content
video-thumbnail

Business Development Representative

Sales

Functieomschrijving

Vind je het leuk om te bouwen aan klantrelaties, zie je altijd nieuwe kansen en wil je een vliegende start in een commerciële functie? Kom werken als Business Development Representative in het Inside sales team bij PQR. We bieden je een gave en uitdagende functie waarin je veel kennis en ervaring gaat opdoen, gaat samenwerken met de beste professionals en onze partners en kans krijgt om jouw talenten te ontwikkelen. 

Dit ga je doen

Als Business Development Representative ga je bestaande en nieuwe klanten actief benaderen om hun uitdagingen boven tafel te krijgen, waarbij de focus primair zal liggen op het positioneren van business intelligence en data oplossingen. Je helpt deze bedrijven en organisaties om de beste oplossing(en) te vinden op basis van hun (latente) behoeften en identificeert aanvullende kansen om de dienstverlening aan deze klanten verder te optimaliseren. Om dit goed te kunnen doen, zul je diepgaande kennis opdoen over het portfolio van PQR en onze key partners, zoals HPE en Microsoft, en de expertise opbouwen om deze kennis toe te passen in constant veranderende markt.

Daarnaast zul je je kennis verbreden over de nieuwste ontwikkelingen en technologieën als Cloud, Kunstmatige Intelligentie, Internet of Things en Everything as a Service. We vragen tevens of je meedenkt met collega’s en onze partner HPE in het uitdenken en vermarkten van nieuwe proposities.

De voortgang van je business development activiteiten en funnel hou je accuraat bij in Customer Relationship Management systeem (CRM) ten behoeve van rapportages en forecasts.

Kortom: 

 • Je ziet een win-win-win: veel ervaring opdoen en jezelf in rap tempo ontwikkelen tot succesvolle accountmanager of meer IT-inhoudelijke rol als Projectmanager of Consultant en je verdient er ook nog lekker mee;
 • Je ziet het zitten om ervaring op te doen met bedrijven en organisaties in het segment Commercial;
 • Je krijgt er een kick van om samen te werken met vooraanstaande techbedrijven als Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Microsoft;
 • Je hebt affiniteit met technologie en begrijpt dat bedrijven steeds meer focus leggen op het vastleggen en gebruik van data in bedrijfsprocessen;
 • Je zet graag dat ene extra stapje voor het allerbeste eindresultaat;
 • Je vindt het gaaf om mee te denken over proposities;
 • Je vindt het fijn om ontvangen te worden in een organisatie met een open cultuur, waar nieuwe initiatieven aangemoedigd worden en je samen gaat werken met vakidioten die met bevlogenheid, eigenzinnigheid, slimheid en trots hun werk doen en rust maken in de IT van onze klanten.

Vereisten

 • Je bent een (recent) afgestudeerde MBO+, HBO- en/of WO geschoolde en/of startende jonge professional, bij voorkeur met een commerciële of business gerelateerde studieachtergrond, maar een andere opleiding behoort tot de mogelijkheden als je affiniteit hebt met een commerciële rol;
 • Je bent energiek, bevlogen en slim;
 • Je bent proactief en denkt in oplossingen;
 • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en in staat om informatie snel eigen te maken;
 • Je bent communicatief vaardig, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je hebt een resultaatgerichte instelling;
 • Je bent outgoing en maakt graag contacten.

Dit bieden wij je

Wij bieden je een gave en uitdagende functie bij dé marktleider in Nederland op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, waar je gaat werken met professionals, heel veel ervaring op gaat doen en dat tegen een goed pakket aan primaire en secundaire voorwaarden, waaronder een 'choose your own' telefoon en laptop.

Je zult actief zijn vanuit ons moderne kantoor op de Secoya Campus in Utrecht Papendorp. In de huidige omstandigheden word je daarentegen heel goed gefaciliteerd om je werk remote te doen, bijvoorbeeld vanuit huis. Is je interesse gewekt? Solliciteer dan direct!

of