Skip to content
video-thumbnail

Adoptie Consultant

Cloud & Workspace

Functieomschrijving

Bij PQR kan je als Adoptie Consultant jouw droom van de ideale adoptiewereld tot uiting brengen bij onze klanten. Gaat jouw hart sneller kloppen voor adoptie en verandering? Heb je ook nog affiniteit met functionaliteit en techniek? En denk je eerder in uitdagingen dan hetgeen wat standaard is? Kom dan meebouwen aan adoptie bij PQR! 

 Rust en vertrouwen brengen bij onze klanten om ze verder te helpen. Dat ga je doen als Adoptie Consultant bij PQR. Want hoe mooi is het om de klant te helpen en de begeleiden bij de uitdagingen die zij hebben in hun digitale transformatie.

Wat maakt deze functie juist zo uitdagend en anders? Binnen PQR zijn we mooie stappen aan het maken om adoptie stevig op de kaart te zetten bij onze klanten. Jij ziet dit, met jouw sterke visie op adoptie, als dé uitgelezen kans om hier zelf vorm aan te geven. Van nature heb jij de drive om verandering tot stand te brengen, anderen in beweging te brengen en hen te inspireren over adoptie. Je bent samen met een andere collega het aanspreekpunt voor alles wat met adoptie te maken heeft. Je schroomt dan ook niet om je mening te geven en weet als ambassadeur intern je weg goed te vinden. 

Jouw meerwaarde ligt in het kunnen luisteren naar de klant, het herkennen en benoemen van de uitdagingen zij hebben. Hierdoor weet je precies waar hun behoeftes liggen en weet je die Rust en vertrouwen te brengen dat jij ze echt verder gaat helpen. Techniek neerzetten en zorgen dat de techniek werkt bij klanten, dat lukt altijd wel. De kunst als Adoptie Consultant is dat jij ervoor gaat zorgen dat de medewerkers van de organisatie waar jij voor werkzaam bent ook met deze techniek gaan werken zodat zij een nieuwe manier van werken omarmen. De klant moet het gevoel hebben dat jij de beste kwaliteit levert voor de medewerkers. Het einddoel als Adoptie Consultant zou moeten zijn:

 • Medewerkers halen het maximale uit de mogelijkheden van de nieuwe werkplek
 • Door de kwaliteit die wij leveren en de aanpak heeft de klant blije en tevreden medewerkers
 • De nieuwe manier van werken moet geborgd zijn bij de klant zodat zij zelfstandig verder kunnen gaan


Zie jij het als uitdaging om de klanten te helpen in de begeleiding van niet alleen een nieuwe werkplek, maar ook nieuwe technologie of nieuwe manier van werken? En weet jij de verdiepingsslag te maken in functionaliteit van o.a. Microsoft 365? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Dit ga je doen

Je barst van energie om samen met een andere adoptie collega een duidelijke visie en strategie neer te zetten, korte- en lange termijnplannen uit te werken en deze uit te voeren, zowel intern als bij de klant. Ook kan je jouw creativiteit kwijt in productontwikkeling en het creëren en geven van trainingen en presentaties. Bij onze klanten draai je mee in uitdagende trajecten om een klant mee te nemen in de digitale transformatie naar een nieuwe werkplek en/of nieuwe technologie en/of nieuwe manier van werken. Dit vereist een goede voorbereiding, uitvoering en borging van het traject. Je werkt hiervoor samen met collega’s van commercie, projectmanagers en gekwalificeerde technische specialisten. Samen met de klant bepaal je hoe zijn/haar reis er uit gaat zien en hoe je samen doelen gaat bereiken. Niet onbelangrijk hierin is het boven tafel krijgen wat de veranderbereidheid van medewerkers is om maatwerk en een passend advies te bieden. Daarnaast houd je je o.a. bezig met het schrijven van offertes en het uitwerken van voorstellen.

Vereisten

 • Je hebt bij voorkeur HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 2-3 jaar ervaring met het begeleiden van adoptie- en/of verandertrajecten
 • Je draait je handen niet om voor het schrijven van projectplannen
 • Enthousiasme, energie en overtuigingskracht zijn kenmerkend voor jou
 • Je beschikt over procesmatig en technisch inzicht ten aanzien van de projecten die je uitvoert
 • Je weet bedrijfsprocessen gemakkelijk te herkennen
 • Je hebt een aanstekelijke passie voor techniek, functionaliteit en verandering
 • Een achtergrond met coaching of communicatie is een pré
 • Functioneel technisch onderlegd zijn in Office 365 is een pré
 • Certificering in Prosci is een pré


Dit bieden wij je

Wil jij samen met 180 Rustmakers onze klanten helpen in (semi)- overheid, zakelijke dienstverlening, woningcorporaties, care & cure? Breng jij onze klanten naar Public Cloud met op de eindgebruiker gericht beheer? En zorg jij er voor dat mensen de focus kunnen hebben op de bedrijfsvoering omdat IT er niet meer toe doet? Dan is PQR de organisatie voor jou en word jij onze volgende Rustmaker in IT! 

Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Geïnteresseerd?

Reageer direct en kom een virtuele kop koffie drinken of neem je wandelschoenen mee voor een goed gesprek. Dan vertellen we je alles over hoe uitdagend het is om onderdeel te worden van ons PQR-team, hoe we samenwerken aan de meest slimme IT-oplossingen voor de mooiste klanten en wat PQR voor jou kan betekenen.

of